Zabıtadan dilenci operasyonu

Ankara'nın Altındağ ilçesinde zabıta ekipleri Ramazan ayı nedeniyle halkın duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyon yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle Ulus civarındaki hastanelerin çevrelerinde düzenledikleri operasyonla, halkın duygularını istismar eden dilencilerin çalışmalarına son verdi. Trafik ışıklarında, cami önlerinde ve insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde dilenmeyi alışkanlık haline getiren dilenciler, belediye ekipleri tarafından toplanarak, Büyükşehir Belediyesi Dilenci Barınma Evi'ne teslim edildi.

Dilenciliği meslek haline getiren bazı kişilerin yıllardır şehrin kalabalık noktalarında dilendiklerini vurgulayan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürü Şaban Güldoğan, ?Bugün toplayıp cezai işlem uyguladığımız dilenciler, yarın yine aynı yerlerine geri dönüyorlar. Bunu bir meslek olarak görüp insanların iyi niyetlerini ve duygularını suiistimal ediyorlar.? dedi.

Bu mücadelede vatandaşları sorumlu davranmaya çağıran Güldoğan, bu insanlara para vererek dilenciliğin bir sektör haline gelmesine ve dilencilerin sayısının artmasına sebep olmamaları uyarısında bulundu. Yaz aylarında mevsimlik olarak başka şehirlerden göç eden dilencilerin arttığına dikkat çeken Güldoğan, özellikle başka illerden gelen kadın dilencilerin hastane önlerini mesken tuttuklarını belirterek, vatandaşları uyardı.

Gerçekten ihtiyacı olan insanların dilenmediklerini söyleyen Güldoğan, ?Altındağ'ın yoksul bir bölge olduğunu kabul ediyoruz ancak unutulmasın ki belediyemiz bölgede yaşayan yoksul vatandaşlara yardım etmek için Altınay Yardım Organizasyonu'nu hizmete soktu. Bu birim büyük bir özveriyle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.? diye konuştu.

?Yoksulluk dilenmek için sebep değildir, yardım istemenin daha onurlu yolları vardır.? diyen Güldoğan, ihtiyaç sahibi olan Altındağlı vatandaşların Altınay'a müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber